Behandelingen

Natuurgeneeskundige behandelmethodes

 

Een natuurgeneeskundige behandeling bestaat uit één of meerdere behandelmethodes. Welke behandelmethodes ik gebruik is bij iedereen anders. Dit is afhankelijk van u als persoon en de klachten. Bij Pure Balance worden de volgende behandelmethodes toegepast:

Fytotherapie

 

Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd, is een behandeling met kruiden. Er zijn verschillende toepassingsvormen van de kruiden. In mijn praktijk werk ik voornamelijk met tincturen en theeën. Een kruidenrecept wordt altijd op maat gemaakt aan de hand van de natuurgeneeskundige diagnose die ik stel.

Bachbloesems

 

Bachbloesems zijn plantenextracten die inwerken op emoties. Ze zijn helemaal natuurlijk en hebben geen bijwerkingen. Deze geneeswijze kan goed gecombineerd worden met andere natuurgeneeskundige behandelingen. Het is niet alleen voor volwassenen heel goed werkzaam, maar ook voor kinderen is het een mooie behandelmethode om emotionele problemen te verhelpen. Denk hierbij aan angsten, onzekerheid, boosheid, stress of overbezorgdheid.

Voeding

 

Voeding speelt een belangrijke rol bij onze gezondheid. Voor een goed werkend lichaam hebben we de juiste voedingsstoffen nodig. Maar als het spijsverteringsstelsel niet optimaal is, heeft ons lichaam moeite om de juiste voedingsstoffen te verteren en op te nemen. Dit kan op lange termijn voor klachten zorgen zoals een Prikkelbare Darm Syndroom, overgewicht, ontstekingen of eczeem. Daarom kijk ik niet alleen naar het voedingspatroon maar ook naar de hele spijsvertering.

 

Omdat ieder lichaam anders is, heeft voeding bij ieder persoon een andere uitwerking.  Denk bijvoorbeeld aan rauwkost. Voor de één is dit goed, maar de ander krijgt er juist last van. Daarom kijk ik naar u als persoon en de klachten en bied ik voedingsadvies op maat.

Lichaamsgerichte therapieën

 

Enkele voorbeelden van lichaamsgerichte therapieën zijn buikmassage, massage van het hele lichaam, schropfen, leverpakking, verschillende wikkels, hydrotherapie. Naast de behandeling in de praktijk geef ik regelmatig lichaamsgerichte adviezen mee waarmee u zelf thuis aan de slag kunt gaan. 

 

Lichaamsgerichte therapieën zijn onderdeel van een natuurgeneeskundige behandeling, maar kunnen ook los geboekt worden.

Meer weten?

 

Wilt u meer informatie over de behandeltechnieken, een afspraak maken of langskomen voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem dan contact met mij op.