myofascial energetic release

Wat is Myofascial energetic release?

 

Myofascial Energetic Release is een bodywork techniek die op een zachte, maar toch ook diepe manier ons fascia (bindweefsel) losmaakt. Fascia zit door ons hele lichaam, om elk orgaan en alle spieren en botten. Als het fascia gezond is dan is het weefsel flexibel en bewegelijk, maar door overbelasting tijdens werk of sport, een trauma, stress of andere onvoldoende verwerkte emoties kan het fascia stugger worden en verkrampen op bepaalde plekken.

 

Een groot gedeelte van (chronische) pijnklachten ontstaan doordat het fascia verkrampt is. Door het losmaken van de verkramping worden pijnklachten verminderd en houding verbeterd.

Voor wie?

 

In deze Corona tijden moeten velen van ons thuis werken. Niet iedereen heeft thuis een geschikt bureau of bureaustoel om in een juiste houding te werken.

Dit zorgt bij veel mensen nek- en rugklachten. Ook als je chronisch nek- en/of rugklachten hebt kan je aan MER denken. Maar denk ook aan schouderpijn, frozen shoulder, lordosis, scoliose en spanningshoofdpijn.

Staat je klacht er niet tussen maar heb je wel (chronische) pijn in je lichaam en vraag je je af of Myofascial Energetic Release iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat mag je verwachten?

 

Tijdens een MER sessie kijken we samen naar wat jij nodig hebt. Ik vraag je naar je klachten en kijk naar eventuele contra-indicaties. Vervolgens doe ik een bodyreading zodat we kunnen zien waar je lichaam uit balans is geraakt. Aan de hand hiervan starten we de sessie. Vastzittend bindweefsel is gevoelig en kan zelfs veel pijnklachten geven, maar het is niet de bedoeling dat het losmaken ervan pijn doet. Daarom nodig ik ook uit tot communicatie tijdens de sessies om de juiste druk te vinden.

 

Een sessie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Afhankelijk van de persoon en de klacht zijn er enkele sessie nodig om van de klachten af te komen.

Myofascial energetic release kan alleen vergoed worden door de zorgverzekeraar wanneer deze onderdeel uitmaakt van een natuurgeneeskundige behandeling. Dit is een ideale combinatie om de vrijgekomen afvalstoffen bij een MER sessie af te voeren, om ondersteuning te bieden bij andere klachten en te kijken naar de mens als geheel. Hiervoor is wel een intake consult nodig.

Voor meer informatie kijk dan bij Natuurgeneeskunde en Consult & tarieven.